عوامل موثر بر قیمت جک درب پارکینگ

blogimg

عوامل موثر بر قیمت جک درب پارکینگ

در بازار قیمت جک  بسیار متنوع است، زیرا قیمت آن متاثر از فاکتورهای متفاوتی است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهد شد.

۱-میزان تردد

در انتخاب جک پارکینگ باید به تعداد تردد یا میزان باز و بسته شدن درب در طول روز توجه ویژه ای شود. برای تردد های بالا باید از یک سیستم مطمئن استفاده شود. جک های ایرانی در رده جک های اقتصادی و ارزان قیمت قرار دارند و برای ساختمان های ۲۰ واحدی مناسب هستند. البته برخی از محصولات ایرانی قادرند تردد های بالاتر را نیز پشتیبانی کنند. به طور کلی در هنگام خرید جک پارکینگ باید در وهله اول تعداد تردد در نظر گرفته شود. هر چه جک تعداد تردد های بیشتری را پشتیبانی کند، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.

۲-وزن و عرض درب

وزن و عرض درب پارکینگ، یکی دیگر از فاکتورهای موثر بر قیمت جک است.  جک های اقتصادی با قیمت متوسط قادرند درب های با عرض ۲ متر  و وزن ۳۵۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم ( برای هر لنگه) را حرکت دهند. اگر وزن و عرض درب پارکینگ کمتر از قیمت مذکور و تردد کمتر از ۲۰ واحد باشد، می توان از هر مدل جک درب پارکینگی استفاده کرد. در غیر این صورت با افزایش وزن و عرض درب پارکینگ، باید مبلغ بیشتری پرداخت کرد.

۳-برند شرکت سازنده

هر چه شرکت سازنده جک پارکینگ کارنامه مثبت تری داشته باشد، قیمت محصولات آن نیز بیشتر خواهد بود. در واقع نام یک برند تضمین کننده کیفیت آن است به همین دلیل انتخاب یک برند خوشنام مستلزم پرداخت هزینه بیشتر است

۴-جک پارکینگی وارداتی

افزایش قیمت دلار موجب افزایش قیمت تمامی محصولات خارجی از جمله جک  وارداتی شده است. این افزایش قیمت به اندازه ای است که بسیاری از مصرف کنندگان ترجیح می دهند به جای محصولات خارجی، از محصولات داخلی استفاده کنند. بسیاری از محصولات ایرانی کیفیت بالایی دارند و در عین حال قیمت آنها نسبت به محصولات مشابه خارجی پایین تر است.

آشنایی با مکانیزم جک درب پارکینگ

کیفیت جک پارکینگ به مکانیزم آن وابسته است. مکانیزم جک پارکینگ متنوع و متفاوت است به همین دلیل باید مناسب با ساختمان انتخاب شود. به طور مثال یک جک با مکانیزم خیلی پیشرفته مناسب یک ساختمان معمولی نیست. به همین دلیل شناخت انواع مکانیزم ها برای داشتن یک انتخاب درست الزامی است.

۱-جک پارکینگ الکترومکانیک

جک پارکینگ الکترومکانیک در دسته جک های کم هزینه و پرمصرف قرار دارد. عملکرد این جک به این صورت است که موتوری که در داخل بازو تعبیه شده است نیروی خود را به سیستم گیربکس منتقل و چرخ دنده ها را به حرکت در می آورد. در این حالت قدرت موتور به نیروی خطی تبدیل می شود و بازوها انرژی لازم برای باز و بسته کردن درب پارکینگ را دریافت می کنند.

در جک پارکینگ ایرانی اصولا از این مکانیزم استفاده می شود. تکنولوژی به کار رفته در این سیستم ارزان و ساده است. به همین دلیل در صورت بروز خرابی تعمیرپذیری آن آسان و سریع است. لازم به ذکر است که مکانیزم مذکور برای تردد های بالا مناسب نیست با این حال استفاده از آن محاسن زیر را دارد.

درب پارکینگ

  • قیمت پایین تر نسبت به سایر مکانیزم ها
  • امکان تعمیر آن با ساده ترین شیوه و در کمترین زمان
  • تنوع بالا در مدل
  • تنوع در قدرت موتور
  • نصب آسان (عدم نیاز به تخصص در هنگام نصب)

در کنار محاسن ذکر شده نباید از دو عیب اساسی این سیستم یعنی عدم پشتیبانی از تردد های بالا و وجود محصولات بی کیفیت در این سیستم غافل شد.

۲-جک پارکینگ هیدرولیک

مکانیزم جک پارکینگ هیدرولیک به این صورت است که از فشار روغن برای باز و بسته کردن درب ها استفاده می کند. در این سیستم از پمپ روغنی به صورت جداگانه استفاده نشده است و مخزن، پمپ و سایر لوازم در داخل بازو تعبیه شده است. هزینه ی مورد نیاز برای ساخت جک  هیدرولیک بسیار بالا است و همین امر موجب بالا رفتن قیمت آن شده است.  این جک برای درب های معمولی انتخاب مناسبی نیست و تنها برای درب های پر تردد، سنگین و عریض مورد استفاده قرار می گیرد. مزایای استفاده از جک پارکینگ هیدرولیک به شرح زیر است:

  • در مقایسه با سیستم های الکترومکانیکی استهلاک پایین تری دارد.
  • برای مکان های که تردد در آنها بسیار زیاد است، انتخاب مناسبی است.
  • کیفیت این محصول بسیار بالا است.
  • دارای گارانتی بلند مدت است.

در کنار محاسن ذکر شده نباید از معایب زیر غافل شد.

  • قیمت آن به دلیل گران بودن قطعاتش، بالا است.
  • به صورت ماهانه یا فصلی به بازدید و سرویس دهی نیاز دارد.
  • نصاب آن باید تخصص و تجربه کافی داشته باشد.

۳-جک پارکینگ بادی یا پنوماتیک

اولین جک پارکینگی که به صورت دست ساز در ایران ساخته شد، بادی یا پنوماتیک بود. در ساخت این جک ها از قطعات بسیار زیادی استفاده می شد به همین دلیل درصد خطای آنها بالا بود. از طرف دیگر در هنگام باز و بسته شدن سر و صدای فراوانی را ایجاد می کردند. به همین دلیل خیلی سریع از رده خارج و جای خود را به جک های پارکینگ الکترومکانیک و هیدرولیک دادند.

 انواع جک پارکینگ بر اساس ولت( ۲۴ ولت یا ۲۲۰ ولت)

در هنگام خرید جک پارکینگ، برخی از  فروشندگان جک ۲۲۰ ولت و برخی دیگر ۲۴ ولت را توصیه می کنند. هر کدام از این جک ها محاسن و معایب مختص به خود را دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود:

انواع جک پارکینگ

  • جک پارکینگ ۲۲۰ ولت: این نوع جک های پارکینگ ارزانتر هستند به همین دلیل استفاده از آنها متداول تر است. از طرف دیگر قطعات یدکی آنها همیشه در دسترس است. عملکرد این دستگاه از طریق تایم یا میکروسوئیچ صورت می گیرد و حرکت آن در انتها کاملا نرم و بی صدا است. محدودیت های استفاده از این جک به گرمای بیش از اندازه موتور آن بر می گردد که در بسیاری از مواقع موجب از کار افتادن موقت آن می شود. همچنین قیمت سیستم برق اضطراری آن گرانتر از جک پارکینگ ۲۴ ولت است.
  • جک پارکینگ ۲۴ ولت: این مدل از جک برای مکان های پر تردد و شهرهای گرمسیر انتخاب مناسبی است. سیستم برق اضطراری بر روی این جک ها راحت تر و با قیمت تمام شده پایین تری نصب می شوند. با این وجود معایبی همچون زمان دوم ضعیف تر، قدرت پایین تر بازوها و هزینه تعمیرات بالاتر این جک در مقایسه با مدل ۲۲۰ ولت، چالش هایی را ایجاد کرده است.